Rockfestareilla 90 % luomua 1,5 miljoonasta ruoka-annoksesta

30.08.2016 Ajankohtaista | Kirjoittanut: Taina

Roskilde – Tanskassa heinä-elokuun vaihteessa järjestettävä musiikki- ja kulttuurifestivaali on edelläkävijä ruokatarjonnassaan. Kahdeksan päivän aikana tapatumassa tarjotaan 1,5 miljoonaa ateriaa, joista vuoden 2017 festareilla tavoitellaan 90 % olevan luomua. Luomun määrä Roskilden ruokatarjonnassa on kasvanut harppauksilla viime vuosina: vuonna 2013 luomua oli 20 % ja tänä vuonna jo 75 %.

Luomun lisäksi kestävän kehityksen periaatteet ovat vahvasti esillä Roskildessa, esimerkiksi lähiruokaa suositaan. Tähderuoka puolestaan ei päädy kompostiin vaan siitä valmistetaan aterioita syrjäytyneille ihmisille.

Ruokaa ja ruoan valmistusta tuodaan esille pop up -ravintoloissa, ruokanäytöksissä, maistiaisissa ja kulinaarilavan esityksissä.

Mikkel Sander kertoi Roskilden ruokatarjonnan tavoitteista Ruokakulttuuri ja ruokakasvatus vahvistavat pohjoismaista brändiä –seminaarissa. Sanderin ja koko seminaarin monipuoliseen aineistoon pääset tutustumaan tästä.