KERU-kilpailussa tarjolla toteuttamisrahaa kestävän ruokajärjestelmän kokeiluihin

14.12.2017 Ajankohtaista | Kirjoittanut: Taina

KERU-kilpailu on osa Sitran rahoittamaa Järvi-Saimaan Alueellinen kestävä ruokajärjestelmä –hanketta. Järvisaimaalainen ruokajärjestelmä koostuu kuudesta osa-alueesta, jotka ovat kiertotaloutta ja luomutuotantoa tukevat Innovatiiviset hankinnat, ruokatuotannon sivuvirtojen hyödyntäminen, hiilijalanjälkeä pienentävät älykkäät logistiset ratkaisut, ravinteiden kierrätys, villin ruuan metsien ja vesien arvostus, tuotantojärjestelmien käyttöasteen nosto ja uusiokäyttö. Tämän kokonaisuuden runko kasataan ja toteutetaan kokeilujen avulla. Kokeilut liittyvät yllä mainittuihin kuuteen osa-alueeseen.

Kokeiluista on julkistettu KERU-kilpailu, johon kuka tahansa voi osallistua (yritys, yksityinen henkilö, työyhteenliittymä, kunta, yhteisö jne.). Kilpailuun osallistumalla voi hakea toteuttamisrahaa kokeiluun 300 –1500 €. Kilpailuaika päättyy 15.1.2018. Raati valitsee kokeilut tammikuun aikana. Kokeilut tulee toteuttaa kevään aikana.

Tavoitteena on saada useita kymmeniä kokeiluja, joten laittakaa ehdotuksia joko sähköpostitse simo.kaksonen@järvisaimaanpalvelut.fi tai suoraan hankkeen sivuston www.jarvisaimaanpalvelut.fi –> Järvi-Saimaan kestävä ruokajärjestelmä kautta.

Järvi-Saimaan Alueellinen kestävä ruokajärjestelmä –hanketta hallinnoi Järvi-Saimaan Palvelut Oy.