Luken suositukset tulevaisuuden ruoantuotannon kestäviksi kehityspoluiksi

05.04.2023 Ajankohtaista | Kirjoittanut: hallinta

Pohjoisten alueiden merkitys maailman kestävälle ruoantuotannolle ja ruokaturvalle kasvaa tulevaisuudessa. Suomalainen ruoantuotanto tarvitsee yhteisen kehityssuunnan ja tahtotilan. Turha vastakkainasettelu estää ruoantuotannon kehittämisen ympäristön, talouden ja yhteiskunnan kannalta kestäväksi kokonaisuudeksi sekä hyvinvoinnin ja turvallisuuden tukijalaksi. Luonnonvarakeskuksen (Luken) Ruokavisio 2040 uskoo positiiviseen kehitykseen: tiivis yhteistyö, moderni teknologia ja data sekä resurssien rajallisuutta ja uudistumiskykyä kunnioittavat tuotantomenetelmät vievät kohti kestävää ruoantuotantoa.

Tutustu Luken laatimaan suomalaisen ruoantuotannon politiikkasuositukseen täältä: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-380-682-5

Ja Luken ruokavisioon 2040 täältä: Luken Ruokavisio 2040 antaa eväitä tulevaisuuden kestävälle ruoantuotannolle | Luonnonvarakeskus