Elintarvikepäivä 2019 – ohittamaton ruokavaikuttajien tapahtuma

Päiväys ja aika
07/05/2019
00:00


Alan ykköstapahtuma tarjoaa jälleen laajan kattauksen tuoreita näkökulmia muuan muassa kilpailukyvystä, ruokaympäristöstä, ravitsemuksesta, materiaalitehokkuudesta, lohkoketjuista ja lainsäädännön muutoksista. Uutta on, että Elintarvikepäivä järjestetään nyt Finlandia-talossa!

Elin­tar­vi­ke­päi­vä 2019 täyt­tyy ajan­koh­tai­sis­ta pu­heen­vuo­rois­ta

Ruokaa ja vastuullisuutta lähestytään Elintarvikepäivässä usealta kantilta. Puheenaiheiksi nousevat niin lain tulkinnat ja ympäristö kuin ravitsemus ja makutrenditkin.

Lainsäädännön tulkintoja vastuullisuuden näkökulmasta tarkastelee ylitarkastaja Marjo MisikangasRuokavirastosta. Hän avaa puheenvuorossaan valvojan näkemystä Ei lisättyä sokeria -väitteeseen.

Esille nostetaan myös ympäristövaikutukset, joiden vähentämiseen elin­tar­vi­kea­lan allekirjoittama materiaalitehokkuuden sitoumuskin tähtää ruuan valmistuksessa, jakelussa ja kulutuksessa. Tästä kuullaan lisää kiinnostavien yrityscasejen ryydittämänä.

Ravitsemuskin saa arvoisensa painoarvon. Tampereen yliopiston markkinoinnin professori Hannu Saarijärvikertoo alustavia tuloksia ruokaympäristöä määrittelevästä tutkimushankkeesta. Ravitsemustieteen dosentti Maijaliisa Erkkola valottaa asiakasetukorttien mahdollisuuksia ruuankäyttöseurannassa. Luvassa on myös uusi yrityscase Sydänmerkistä. Nordic Nutrition, Health and Wellness Manager Per Frank Nestléltä kertoo kokemuksia Tanskan menestyksekkäästä Whole Grain partnership -yhteistyöstä.

Vaan vastuullisuuskaan ei kanna kauas, ellei ruoka maistu hyvältä. Mitkä ovat tulevaisuuden makutrendit ja miten makua muokataan? Aiheeseen kuulijat innostaa Marika King, Head of Paulig Incubator (PINC).

Ohjelma tarkentuu maaliskuun aikana.

Ilmoittaudu tästä.