Etelä-Savon ruokaklusterin info-tilaisuus

Päiväys ja aika
02/02/2022
10:00 - 11:00


Etelä-Savoon perustetaan ruoka-alan klusteri tämän vuoden alkajaisiksi. Perustettavan ruokaklusterin myötä tavoitteena on maakunnan ruoka-alan kehittämisen ja näkyvyyden vahvistaminen maakunnassa, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Ruoka-alan klusteri muodostetaan yrittäjistä, kehittäjistä, julkisista toimijoista ja muista sidosryhmistä. Helmikuun aikana kootaan ydinryhmä klusteritoiminnasta kiinnostuneista ja suunnitellaan yhdessä klusterin toimintamallia ja palveluntarjontaa, jotta ruokaklusterin toiminta palvelisi parhaalla mahdollisella tavalla alueen ruoka-alan toimijoita.

Etelä-Savon ruokaklusterin info-tilaisuudet järjestetään ke 2.2. klo 10-11 ja ti 8.2. klo 17.30 -18.30. Tilaisuudet ovat samansisältöisiä. Tilaisuuteen osallistuminen ei millään tavalla velvoita klusteriin mukaan lähtemistä.

ke 2.2. klo 10-11

Tilaisuuden ohjelma:

  • Klusterien merkitys Etelä-Savon maakunnalle, vt. elinkeinopäällikkö Riikka Tanskanen, Etelä-Savon maakuntaliitto
  • Mikä ruokaklusteri on ja miksi se perustetaan?, tutkimuspäällikkö Teija Rautiainen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
  • Keskustelua ruokaklusterin toiminnasta

Tilaisuus järjestetään Teams-kokouksena. Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Etelä-Savon ruokaklusteria rakennetaan Klusterilla elinvoimaa Etelä-Savon ruoka-alalle -hankkeessa, jota hallinnoi Kakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina ovat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Luonnonvarakeskus, Etelä-Savon Koulutus Oy Esedu ja ProAgria Etelä-Savo. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon maakuntaliitto Maakunnan omaehtoisen kehittämisen määrärahasta sekä Mikkelin seudun kunnat.