Kumppanuusmaatalous-info Savonlinnassa

Päiväys ja aika
27/03/2017
13:00 - 16:00


Kumppanuusmaatalous

–saisiko siitä lisäarvoa tuotteilleen?

Maanantaina 27.3.2017 klo 13-16

Ravintola Paviljonki, Purseri-kabinetti, Rajalahdenkatu 4, Savonlinna

Kumppanuusmaatalous on tuottajien ja kuluttajien yhteistyötä: Kuluttajat haluavat laadukasta ruokaa tutulta tuottajalta. Tuottaja haluaa varmuutta tuotteidensa markkinointiin. Tule kuulemaan asiantuntijan ja kahden tuottajan kokemuksia konseptista, joka maailmalla on saamassa suurta suosiota.

Ohjelma

(12-13 Mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen, kerro ilmoittautuessa)
13.00 Kahvit ja tilaisuuden avaus Sanna Kauppinen, Luonnonvarakeskus ja Mirja Tiihonen, ProAgria Etelä-Savo
13.15 Kumppanuusmaatalous – mitä se on ja kuinka sitä harjoitetaan maailmalla ja tulevaisuudessa Suomessakin? Projektipäällikkö Susann Rännäri, ProAgria Svenska Lantbrukssällskapens Förbund
14.15 Minun omenapuu – omenaosuuksia Råbäckgårdissa, viljelijä Rikard Korkman, Espoo
15.00 Sikalanomistajia 135 kpl Helsingistä Ouluun – HyväSikala XO hajauttaa riskiä, viljelijä Ismo Eerola, Iitti
16.00 Tilaisuuden päätös

Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tarjoilun vuoksi viimeistään pe 17.3. tästä linkistä tai puhelimella 040 183 4845 (Sanna Kauppinen). Muista mainita erikoisruokavalio ja syötkö myös lounaan (katkarapukeittoa, kylmiä alkuruokia huurrevaunusta, Paviljongin lihapullat, tuoretomaattikastiketta, kasvispaistosta ja yrttipaahdettuja perunoita, punaherukkavispipuuroa ja marjamelbaa, kahvi, 13€ /hlö)

Tilaisuuden järjestämisestä vastaa Etelä-Savon Ruokaviesti –hanke, jota rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto ja Etelä-Savon ELY-keskus. Mukana järjestämisessä myös Kilpailukykyä kasviyrityksiin Kipakka –hanke.

Etelä-Savon elintarviketalouden kehittämisyhdistys Ekoneum ry edistää suomalaista elintarviketaloutta ja sen tutkimus- ja kehittämistoimintaa. Yhdistyksen jäsenet ovat Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Luonnonvarakeskus.