Maaseutuparlamentti 2017

Päiväys ja aika
01/09/2017 - 03/09/2017
Koko päivä


maaseutuparlamentti-2017_merja-kaija-3Maaseutuparlamentti järjestetään ensimmäistä kertaa tässä laajuudessaan Suomessa. Tapahtuma järjestetään Leppävirralla Pohjois-Savossa 1.–3.9.2017, teemalla ”mahdottomuuksista mahdollisuuksia”. Tiedossa on työpajoja, keskusteluja sekä retkiä Savon alueella. Lopuksi on tarkoitus hyväksyä ja esittää Suomen ensimmäinen maaseutupoliittinen julkilausuma.

Tarkoituksena on ainakin:

  • kiteyttää tahtotila suomalaisen maaseudun kehittämiselle,
  • nostaa keskeiset kysymykset ja maaseudun mahdollisuudet päivän politiikan agendalle,
  • tunnistaa maaseudun kasvusuunnat
  • edistää yritys-, hanke- ja sosiaalisten innovaatioiden syntymistä maaseudulle
  • verkostoitua, innostua yhdessä maaseudun mahdollisuuksista ja
  • juhlistaa 100-vuotiaan Suomen maaseutua

Lähiruoka on aiheena läsnä sekä työpajoissa että retkillä. Lauantaina 2.9. järjestetään Lähiruokaa lautasella – rahat omalle alueelle -työpaja, jossa puhutaan mm. siitä, kuinka lähiruokaa saadaan kuntien keittiöön aloitteen, tuotekehityksen ja markkinavuoropuhelun avulla. Perjantain 3.9. aikana on mahdollista tutustua marjojen jalostukseen, lehtikaalin jalostukseen, viinin ja viskin valmistukseen sekä lähimyyntipisteiden toimintaan erilaisten retkien muodossa.

Tutustu Maaseutuparlamenttiin, työpajoihin ja puheenaiheisiin tapahtuman kotisivuilta.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille maaseudun kehittämisestä kiinnostuneille asukkaista päättäjiin, yhdistyksistä yrittäjiin, tutkijoista kehittäjiin ja rahoittajiin, kylistä kaupunkeihin. Ilmoittaudu tapahtumaan täältä.