Hankkeet

Joustavia koulutusmalleja matkailu ja ravitsemisalan työntekijöiden osaamisen kehittämiseen Etelä-Savossa

Hankkeessa pyritään vastaamaan mara-alan tulevaisuuden osaamistarpeisiin tuottamalla uusia koulutusmalleja mahdollistamaan jatkuvaa oppimista.

Joustavia koulutusmalleja matkailu- ja ravitsemisalan työntekijöiden osaamisen kehittämiseen Etelä-Savossa-hankkeen tavoitteena on vastata mara-alan kasvavaan osaajatarpeeseen työelätarpeista johdetuilla koulutustavoilla ja -tavoitteilla ja vahvistaa systemaattisesti alan koulutus- ja kehittämisorganisaatioiden sekä työelämän yhteistyötä osaamisen kehittämiseksi.

Hanke luo 2. asteen ja korkea-asteen koulutuksen ja tki-toiminnan sekä työelämän välille uudenlaisen työelämään kiinnittyneen koulutusmallin, joka tukee alueen yritysten henkilöstön ja alan opiskelijoiden oppimismyönteisyyttä, joustavia koulutuspolkuja ja jatkuvaa oppimista. Mallin avulla saavutettava osaamisen lisääntyminen edistää palvelujen laatua, tuottavuutta ja työhyvinvointia sekä laajemmin hyvän työelämän kehittymistä ja alan vetovoimaisuuden lisääntymistä.

Hankkeen tuloksena Etelä-Savon matkailu- ja ravitsemisalan yritysten henkilöstön osaamistaso on noussut ja työtä tukeva pätevyys on lisääntynyt. Uudet työelämälähtöiset koulutuksen toimintamallit ja oppimisen muodot ovat monipuolistuneet.

Lähde luomun matkaan – Luomun lisäarvon hyödyntäminen Etelä-Savon matkailuyritysten liiketoiminnassa

Hankkeessa innovoidaan, tuotteistetaan ja pilotoidaan yhdessä alueen matkailualan, ruokaketjun ja luonnontuotealan yritysten kanssa matkailutuotteita/-palveluita, joissa luomu on jossain muodossa mukana. Hankkeen tavoitteena on lisätä luomun ja luomubrändin käytettävyyttä matkailussa Etelä-Savossa.

Hanke koostuu neljästä työpaketista.
TP 1. Luomun mahdollisuuksien kartoittaminen matkailusektorilla

TP 2. Luomun tuotteistaminen Saimaan matkailussa – innovointi

TP 3. Luomun tuotteistaminen – tuotekehitystoimenpiteet ja pilotointi

TP 4. Luomusta viestiminen

Hankkeen tuloksena 1. muodostuu käsitys luomun mahdollisuuksista matkailussa ja arvio käytettävyydestä/soveltuvuudesta Etelä-Savon matkailuympäristöön, 2. on kehitetty uusia luomumatkailutuotteita/-palveluita yhteistyössä ruokaketjun, matkailuyritysten ja luonnontuotealan toimijoiden kanssa ja 3. luomusta viestitään oikein ja matkailijoita houkuttavasti.