Ruokaketjun tulevaisuustärskyt – visioita viljelyyn, jalostukseen ja kauppaan

Päiväys ja aika
22/03/2019
11:00 - 15:30


Tuoreita näkemyksiä huomisen ruokaketjusta: viljelystä, elintarvikejalostuksesta ja ruokakaupasta. Vuorineuvos Reijo Karhinen kertoo havaintojaan Ruoantuotanto kannattavaksi -selvityksestä. Tulevaisuusnäkymiä esittelevät tutkimuksen, jalostuksen sekä kaupan edustajat. Paneelissa keskustelevat maatalousyrittäjien, tutkimuksen ja jalostuksen edustajat siitä, onko suomalaisella ruokaketjulla tulevaisuutta ja millä edellytyksillä. Esittelypisteillä tuotemaistiaisia, yrityksiä ja alan toimijoita.

Aika: Perjantai 22.3.2019 klo 11.00-15.30
Paikka: Saimaa Stadiumi, Mikkeli, Raviradantie 22B, Ravintolaparvi Vire 2. krs

Ohjelma:
11.00 Ilmoittautuminen, kahvitarjoilu ja tutustumista esittelypisteisiin
11.30 Avaussanat, toimitusjohtaja Heikki Pahkasalo, ProAgria Etelä-Savo
11.40 Ruoantuotanto kannattavaksi – selvityshenkilön havaintoja, vuorineuvos Reijo Karhinen
12.10 Näkökulmia tulevaisuuden ruoantuotantoon, professori Juha Helenius, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
12.40 Leipätrendit ja suomalaisten kuluttajien odotukset leipomotoimialalle, toimitusjohtaja Markus Hellström, Fazer Leipomot Oy
13.10 Tutustumista esittelypisteisiin ja tuotemaistiaisia, keittiömestari, Grüne Woche -kokki Teemu Kaijanen, Ravintola Vaiha ja ruoka-asiantuntija Mervi Kukkonen, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset/ ProAgria Etelä-Savo
14.00 Suomesta maailman kekseliäin ruokamaa, kenttäjohtaja Arttu Laine, SOK
14.30 Paneeli: Onko suomalaisella ruokaketjulla tulevaisuutta?
Keskustelijoina toiminnanjohtaja Kirsi Mutka-Paintola, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Savo, professori Juha Helenius, toimitusjohtaja Markus Hellström, kenttäjohtaja Arttu Laine, maatalousyrittäjä Elina Vauhkonen, Kalliolan Luomu, maatalousyrittäjä Katriina Klinckowström, Karviaisten tila sekä ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelujohtaja Mia Hassinen, Mikkelin kaupunki.
15.20 Yhteenvetoa tulevaisuuden toimista, johtava tutkija Pasi Rikkonen, Luonnonvarakeskus
15.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden juontaa ja paneelissa keskustelua johdattaa päätoimittaja Tapio Honkamaa.

Tilaisuuteen voi osallistua myös verkon välityksellä.
Ilmoittautuminen viimeistään 14.3.2019 sähköisellä lomakkeella tai puhelimitse 0400 261 094. Paikkoja rajoitetusti. Tilaisuus on maksuton.

Järjestäjät: ProAgria Etelä-Savo, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset, Luonnonvarakeskus, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä hankkeet  Kilpailukykyä kasviyrityksiin – Kipakka,  Ravinnepiika,  Unelmakauppa – elintarvikkeesta euroja,  ProKasvu  sekä  KURVI – Kumppanuudella ruokasektorille vuorovaikutusta ja innovatiivisuutta.