Lähiruokapäivä

Päiväys ja aika
11/09/2021
Koko päivä


Lähiruokapäivä järjestetään 11.09.2021. Valtakunnallinen tempaus tunnettiin aiemmin nimellä Osta tilalta-päivä.

Päivän nimi muuttui, että joukkoon voisi liittyä mahdollisimman moninainen joukko lähiruuan ystäviä ja rautaisia ammattilaisia. Valtakunnallisen Lähiruokapäivän ytimessä ovat kuitenkin edellisvuosien tapaan ruuantuottajat ja tilat yhdessä uusien toimijoiden kanssa.

Lähiruokapäivä on esittelee lähiruokaan liittyvää työtä, tuotteita ja tiloja tutuksi ihmisille lähellä ja kaukana.

Lähiruokapäivä löytyy osoitteesta www.lähiruokapäivä.fi

Päivän järjestäjät!

Osallistumalla Lähiruokapäivään tapahtuman järjestäjänä, yksin tai yhdessä vaikka naapurin kanssa, tarjoatte vierailijoille mahdollisuuden päästä tutustumaan maaseudun yrittäjiin ja teihin tilallisiin ”pintaa syvemmältä”. Lisäksi voitte halutessanne myydä tuoreita raaka-aineita tai valmiiksi jalostettuja tuotteita suoraan kuluttajille. Lähiruokapäivä auttaa kampanjoimaan tilojen ja kotimaisen ruuantuotannon puolesta!

Valtakunnallisesta Lähiruokapäivästä toivotaan muodostuvan koko Suomen juhlapäivä, joka omistettu kotimaiselle ruuantuotannolle ja maaseudulle. Lähde siis mukaan!

Esimerkkejä siitä miten voit huomioida vierailijoita Lähiruokapäivänä löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.lähiruokapäivä.fi. Jokaisen osallistujaksi ilmoittautuvan tilan ja tuottajan tueksi löytyy Lähiruokapäivän järjestän käsikirja, johon on koottu lisää vinkkejä.