Mikkelin torin lähiruokatapahtumassa muikkukeittoa

Päiväys ja aika
26/07/2016
11:00 - 13:00


Mikkelin torin heinäkuun lähiruokatapahtumassa keitetään sellaista soppaa, ettei paremmasta väliä. Tiistaina 26.7. kello 11.00-13.00 Keittiömestari Hannu Kalliokoski loihtii torilla soppatykillä muikkukeiton Mikkelin malliin. Apukokeiksi ovat lupautuneet elinkeinoministeri Olli Rehn, Risto Dufva ja kaupunginjohtaja Timo Halonen.

– Muikkukeitto-idean äiti on Mikkelin Torikauppiaat ry:n kannattajajäsen Merja Rehn, kertoo puheenjohtaja Kaija Ahonen. Hän kiittelee mukaan lähteneitä torikauppiaita ja raaka-aineet keittoon saadaan heiltä. – SIpulit ja tillit toimittaa Airi Toijonen, muikut Malle Bowellan ja perunat lahjoittaa Tero Puikkonen. Keiton lisukkeena tarjottavan leivän lahjoittaa Mikkelin Vihannes.

-Muikkukeittoa keitetään 400:lle hengelle ja annos myydään vitosella, kertoo Kaija Ahonen. Annos sisältää muikkukeiton ja leivän. Annokset myydään Mikkelin torin hyväksi ja Ahonen toivottaakin kaikki torin tutut ja vielä tuntemattomatkin lounaalle tiistaina. Keittoa voi ostaa myös omaan astiaan mukaan otettavaksi.

Lue tarkemmin sivuilta: www.mikkelintori.fi