SMEOrigin

Interreg Europe -hankkeiden tärkein toimenpide on hyvien käytäntöjen oppiminen toisilta kumppaneilta ja niiden soveltaminen omaan toimintaan. Hankkeen sidosryhmän edustajat ovat tervetulleita osallistumaan opintomatkoille, joita järjestetään puolivuosittain eri hankepartnerimaiden kutsumina.

Hankkeen tavoitteena on parantaa elintarvikealan pk-yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä. Erityisenä kehittämiskohteena on ruoan alkuperämerkintöjen hyödyntäminen tuotteen lisäarvon kasvattamiseksi. Savonlinnassa Puruveden muikku on suojattu maantieteellisellä alkuperämerkinnällä (SMM) vuonna 2013.

Tavoitteena on tehostaa elintarvikkeiden suojattujen maantieteellisten alkueperämerkintöjen hyödyntämistä liiketoiminnassa ja parantaa niihin perustuvien tuotteiden jakelua, markkinointia, arvoketjuja – huomioiden myös digitaaliset jakelukanavat ja sovellukset myynnissä ja markkinoinnissa. Hanke edistää paikallisten elintarvikkeiden ja lähiruoan huomioimista kaupungin strategian tasolla.

Toteuttajat

Hankkeen päätoteuttaja: Steiermarkin kehitysyhtiö (Steirische Wirtschaftsförderungsgesellschaft.m.b.H.), Itävalta. Hankekumppani Suomesta: Savonlinnan Hankekehitys Oy. Muut hankekumppanit: Stara Zagoran kehitystoimisto Stara Zagora, Bulgaria; Opolen voivodikunnan kehityskeskus, Opolen voivodikunta, Puola; Patraksen yliopisto, Patras, Kreikka; Calasparran kunta, Espanja; Akvitanian kehitysviranomainen, INTERBIO Aquitane/ Limousin/ Poitou-Charentes, Ranska

Yhteyshenkilö

Veera Riikonen, veera.riikonen (at) savonlinna.fi, p. 050 473 7272

Toteutusaika

1.3.2023 - 31.5.2027

Rahoittaja

Interreg Europe -ohjelma Euroopan aluekehitysrahastosta (80 %) ja kansalliset rahoittajat.

Budjetti

Savonlinnan Hankekehitys Oy:n osuus 207 963 euroa ja omarahoitusosuus 30 895,03 euroa. SMEOrigin -projektin kokonaisbudjetti on 1 778 322 euroa.

Teema

Lisäarvoa luonnosta ja paikallisuudesta, Muut

Asiasanat

Lähiruoka, kansainvälistyminen, elintarvikeala, alkuperämerkinnät, suojattu maantieteellinen alkuperämerkintä, Puruveden muikku, ruokaperinteet, Yhteistyö, elintarvikealan pk-yritykset

Hankkeen sivulle