SaimaaMenu

SaimaaMenussa maistuvat paikalliset raaka-aineet

saimaamenuSaimaaMenu-tuotemerkki kertoo, että ruoassa käytetyt nimeä antavat pääraaka-aineet tulevat Saimaan alueelta ja valmistaja on alueelta. Ruoan yhteydessä kerrotaan, mikä tämä paikallinen raaka-aine on ja mistä se on peräisin.

SaimaaMenu on saanut alkunsa Ruralia-instituutin Lähiruoka arkipäivän valinnaksi, Lähivalinta -hankkeessa. Ensimmäinen SaimaaMenu pilottikoulutus järjestettiin Etelä-Savon ammattiopistolla Esedulla syksyllä 2014. Koulutukseen osallistui noin 20 henkilöä eri yrityksistä. Koulutukseen osallistuneet yritykset saavat käyttöönsä SaimaaMenu-tuotemerkin. Seuraava koulutus on tarkoitus järjestää syksyllä 2017 tai keväällä 2018.

Parhaillaan meneillä olevassa Etelä-Savon ruokaviesti -hankkeessa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun tavoitteena on SaimaaMenu-tuotemerkin tunnettavuuden lisääminen.

SaimaaMenu on aktiivisesti käytössä mikkeliläisessä Bistro Vileessä, joka on erikoistunut lähiruokaan. Bistro Vileen SaimaaMenu-tarjontaan tutustut tästä.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu valmistaa asiakkaiden toiveiden mukaan SaimaaMenua lounas- ja tilausravintola Innossa Mikkelissä.